parodontax FAQs

 • Wat voor een dagelijkse tandpasta is parodontax?

  Gezond tandvlees is roze en stevig. Als je tandvlees gevoelig aanvoelt bij het poetsen kan dit een teken zijn van tandvleesproblemen. parodontax is een fluoridetandpasta voor dagelijks gebruik die bescherming biedt tegen tandvleesproblemen.

 • Hoe werkt parodontax tandpasta precies?

  Tandplak zet zich voortdurend af op, rond en tussen je tanden. Als het niet wordt verwijderd, kan dit uiteindelijk leiden tot tandvleesproblemen. In tegenstelling tot andere fluoridetandpasta's bevat parodontax® natriumbicarbonaat. Deze stof helpt je tijdens het poetsen om door de laag met tandplak heen te dringen en deze eenvoudig te verwijderen.

  Doordat tandplak rond je tandvlees wordt verwijderd, helpt parodontax® om het tandvlees en de tanden nauw op elkaar aan te laten sluiten. Dit maakt parodontax® 4x effectiever in het beschermen tegen tandvleesproblemen dan andere tandpasta's.**

  **Bij tweemaal daags poetsen na een professionele gebitsreiniging. Dit is niet van toepassing op parodontax® Whitening en parodontax® Gel. 

 • Waarom is parodontax 4x effectiever?

  Het is klinisch bewezen dat Parodontax 4x effectiever is dan andere tandpasta's in het verwijderen van tandplak, de hoofdoorzaak van tandvleesproblemen.** 

  **Bij tweemaal daags poetsen na een professionele gebitsreiniging. Dit is niet van toepassing op Parodontax Whitening en Parodontax Gel. 

 • Hoe gebruik ik de dagelijkse parodontax tandpasta?

  Poets je tanden twee keer, en maximaal drie keer, per dag. Slik zo min mogelijk in tijdens het poetsen en spuug de tandpasta na het poetsen uit. Niet geschikt voor kinderen onder de 12 jaar.

 • Hoe snel pakt parodontax tandpasta tandvleesproblemen aan?

  parodontax tandpasta begint meteen te werken zodra je er voor het eerst mee poetst en vermindert tandplak, de hoofdoorzaak van tandvleesproblemen.

 • Zullen mijn tandvleesproblemen terugkeren zodra ik stop met het gebruik van parodontax tandpasta?

  Als je stopt met het gebruik van parodontax tandpasta kan parodontax je niet langer beschermen tegen tandvleesproblemen. Raadpleeg je tandarts voor advies over de meest geschikte producten bij de behandeling van tandvleesproblemen.

 • Hoe smaakt parodontax tandpasta?

  parodontax tandpasta bevat natriumbicarbonaat, wat verwijdering van tandplak ondersteunt en je mond fris houdt. Daarnaast bevat het kruidenextracten die parodontax®een unieke smaak geven*. Het kan even duren voor je gewend raakt aan de smaak, maar de meeste mensen vinden het al gauw net zo lekker en fris als andere tandpasta's. 

  *Met uitzondering van parodontax Ultra Clean

 • Zit er fluoride in de dagelijkse parodontax tandpasta?

  Ja. De parodontax Original, Extra Fresh, Gel en Whitening tandpasta's bevatten 1400 ppm fluoride. parodontax Ultra Clean bevat 1450 ppm fluoride. Echter, parodontax Fluoridevrij bevat geen fluoride. 

 • Bevat de dagelijkse parodontax tandpasta schurende ingrediënten?

  parodontax tandpasta heeft een licht schurende werking.

 • Voor wie is de dagelijkse parodontax tandpasta bedoeld?

  De dagelijkse fluoridetandpasta van parodontax is ontwikkeld voor mensen die last hebben van of gevoelig zijn voor tandvleesproblemen. Het beschermt tegen tandvleesproblemen en biedt tegelijkertijd dezelfde voordelen als andere fluoridetandpasta's: bescherming tegen tandbederf, het gezond houden van tandvlees en een frisse adem.

 • Welke ingrediënten bevat de dagelijkse tandpasta van parodontax?

  De hoofdingrediënten van parodontax tandpasta zijn natriumbicarbonaat en natriumfluoride.

 • Zijn er verschillende varianten van parodontax Tandpasta?

  Ja, parodontax Tandpasta is verkrijgbaar in zes varianten: Original, Ultra Clean, Extra Fresh, Whitening, Fluoridevrij en Gel.

 • Heeft parodontax Tandpasta een tandbleekformule?

  Ja, parodontax Whitening helpt de natuurlijke witte kleur van je tanden te herstellen door verkleuringen aan het tandoppervlak op milde wijze te verwijderen.

 • Geeft parodontax Tandpasta verkleuringen?

  Nee, parodontax Tandpasta verwijdert tandplak effectief en helpt de natuurlijke witte kleur van je tanden te herstellen.

 • Waarom bevat parodontax Tandpasta kruiden?

  parodontax Tandpasta bevat kruidenextracten die een therapeutische smaak geven.

  *Met uitzondering van Ultra Clean

 • Is parodontax Tandpasta geschikt voor kinderen?

  Nee, parodontax Tandpasta is niet geschikt voor kinderen onder de 12 jaar.

 • Welke symptomen kan parodontax Tandpasta verlichten?

  parodontax Tandpasta kan de symptomen van tandvleesproblemen verlichten.

  Daarnaast biedt het dezelfde voordelen als andere fluoridetandpasta's, dus iedereen kan parodontax gebruiken voor een goede mondverzorging en sterke tanden, gezond tandvlees en een frisse adem.

 • Moet ik parodontax Tandpasta elke dag, tweemaal daags gebruiken?

  Geadviseerd wordt tweemaal daags te poetsen met parodontax Tandpasta ter bescherming tegen tandvleesproblemen.

 • Wat zijn de voordelen van de parodontax Tandenborstel?

  De parodontax Tandenborstel is speciaal ontwikkeld om poetsen makkelijker te maken en bescherming te bieden tegen tandvleesproblemen. Met een kleine borstelkop en borstelharen in twee verschillende lengtes is hij zacht voor je tandvlees maar krachtig tegen tandplak, een van de belangrijkste oorzaken van tandvleesproblemen. De tandenborstel heeft een ergonomisch gevormde greep, voor meer grip tijdens het poetsen, en een zachte tongreiniger aan de achterkant van de borstelkop.  

 • Wat is parodontax Mondwater?

  parodontax Mondwater voor dagelijks gebruik is speciaal ontwikkeld om te beschermen tegen tandvleesproblemen, in combinatie met tweemaal daags poetsen. De klinisch bewezen formule helpt tandplak te verwijderen en voorkomt de vorming van nieuwe tandplak, om je tandvlees gezond te houden. Het mondwater bevat fluoride om je tanden te versterken, tandbederf te voorkomen en bacteriën te doden. Gebruik tweemaal daags in combinatie met parodontax Tandpasta.

 • Hoe gebruik ik parodontax Mondwater?

  Gebruik tweemaal daags. Spoel één minuut met 10 ml mondwater en spuug daarna uit. Slik niet door en spoel niet na met water. Drink niet rechtstreeks uit de fles. Gebruik het niet als het cellofaan ontbreekt of beschadigd is.

 • Kan ik parodontax Mondwater gebruiken nadat ik met parodontax Tandpasta heb gepoetst?

  Ja, gebruik parodontax Mondwater in combinatie met tweemaal daags poetsen met een effectieve tandpasta, zoals parodontax Tandpasta.

 • Bevat parodontax Mondwater alcohol?

  Nee, parodontax Mondwater bevat geen alcohol.

 • Geeft parodontax Mondwater verkleuringen?

  parodontax Mondwater kan verkleuring van de tanden en de tong veroorzaken. Deze kun je verwijderen door tweemaal daags te poetsen met parodontax Tandpasta, of laten verwijderen door je mondhygiëniste of tandarts. Je kunt verkleuringen voorkomen door geen thee, koffie of rode wijn te drinken, zeker niet binnen één uur na gebruik.

 • Welke ingrediënten bevat parodontax Mondwater?

  parodontax Mondwater bevat 250 ppm fluoride, om tandbederf te voorkomen, en een lage concentratie chloorhexidine digluconaat om tandplak tegen te gaan.  

 • Bevatten parodontax-producten triclosan?

  Nee, parodontax-producten bevatten geen triclosan.

 • Hoe weet ik dat ik parodontax Tandpasta moet gebruiken?

  parodontax is ontwikkeld voor mensen die last hebben van of gevoelig zijn voor tandvleesproblemen. Het biedt echter ook dezelfde voordelen als andere fluoridetandpasta's, dus iedereen kan parodontax gebruiken voor een goede mondverzorging en sterke tanden, gezond tandvlees en een frisse adem.

 • Uit welke producten bestaat het parodontax-assortiment?

  Er bestaat 6 varianten in ons gamma dagelijkse tandpasta's parodontax (Original, Ultra Clean, Whitening, Extra Fresh, Gel et No Fluoride). Daarnaast hebben we ook een dagelijkse tandenborstel en een dagelijkse mondwater.

 • Wat is de oorzaak van tandvleesproblemen?

  Een belangrijke oorzaak van tandvleesproblemen is tandplak die zich afzet op, rond en tussen je tanden. Als tandplak niet wordt verwijderd door regelmatig te poetsen en flossen, kan het tandvleesproblemen veroorzaken.

 • Hoe bescherm ik mijn gebit tegen tandvleesproblemen?

  Een goede mondverzorging biedt bescherming tegen tandvleesproblemen, veroorzaakt door bacteriën die tandplak vormen. Poets je tanden twee keer per dag met fluoridetandpasta van parodontax. Deze is 4x effectiever dan andere tandpasta's in het verwijderen van de hoofdoorzaak van tandvleesproblemen.** Flos om tandplak te verwijderen van moeilijk te bereiken plaatsen tussen de tanden. Bezoek regelmatig je tandarts, hij of zij kan eventuele tandvleesproblemen herkennen voordat je er last van krijgt.

  **Bij tweemaal daags poetsen na een professionele gebitsreiniging. Dit is niet van toepassing op parodontax Whitening en parodontax Gel. 

 • Komen tandvleesproblemen veel voor?

  Ja, ten minste 50% van alle volwassenen wereldwijd heeft last van tandvleesproblemen.