parodontax FAQs

 • Wat voor een dagelijkse tandpasta is parodontax?

  Gezond tandvlees bloedt niet. Als u bloed spuwt terwijl u uw tanden poetst of flost, kan dat een symptoom zijn van een tandvleesaandoening. Het is klinisch bewezen dat de fluoridetandpasta voor dagelijks gebruik van parodontax bloedend tandvlees helpt stoppen en voorkomen. Gebruik elke dag parodontax tandpasta voor gezond tandvlees, sterke tanden en een frisse adem.

 • Hoe werkt parodontax tandpasta?

  Er stapelt zich voortdurend tandplak op rond en tussen uw tanden. Als die niet wordt verwijderd, kan die het tandvlees irriteren. Dat leidt tot rood, gezwollen en bloedend tandvlees (gingivitis). Als dat niet wordt behandeld kan het erger worden en een slechte adem, terugtrekkend tandvlees en een ernstige tandvleesaandoening veroorzaken.

   

  In tegenstelling tot een gewone fluoridetandpasta heeft parodontax een speciale formule met natriumbicarbonaat. Terwijl u uw tanden poetst, dringt dat binnen in de laag tandplak en breekt het tandplak af, waardoor gemakkelijker kan worden verrwijderd.

  Door het opgebouwde tandplak actief te verwijderen van de tandvleesrand zorgt parodontax tandpasta er mee voor dat de dichting tussen tandvlees en tanden intact blijft. Hij is 4x effectiever dan gewone tandpasta in het verwijderen van de belangrijkste oorzaak van bloedend tandvlees.**

  **Dan een gewone tandpasta, na een professionele reiniging met twee keer per dag poetsen. Niet van toepassing op parodontax Whitening.

 • Waarom is parodontax 4x effectiever?

  Het is klinisch bewezen dat parodontax tandpasta 4x effectiever is in het verwijderen van het opgebouwde tandplak (bacteriën), de belangrijkste oorzaak van bloedend tandvlees, dan een gewone tandpasta.**

  **Met twee keer per dag poetsen. Niet van toepassing op de versie parodontax Whitening.

 • Hoe gebruik ik parodontax tandpasta?

  Poets uw tanden twee en niet meer dan drie keer per dag gedurende twee minuten. Slik zo weinig mogelijk in en spuw uit. Niet aanbevolen voor kinderen jonger dan 12 jaar.

 • Hoe snel pakt parodontax tandpasta tandvleesproblemen aan?

  parodontax tandpasta is effectief vanaf de eerste keer dat u uw tanden ermee poetst. Als u twee keer per dag poetst zijn tandplak en bloedend tandvlees na zes weken significant verminderd.

 • Zullen mijn tandvleesproblemen terugkeren zodra ik stop met het gebruik van parodontax tandpasta?

  Als u stopt met het gebruik van de parodontax tandpasta kan deze niet langer werken om de symptomen van tandvleesaandoeningen te helpen voorkomen. Raadpleeg uw tandarts voor advies over de meest geschikte producten om uw tandvleesontsteking te behandelen.

 • Hoe smaakt parodontax tandpasta?

  De parodontax Tandpasta voor dagelijks gebruik bevat natriumbicarbonaat om tandplak te verwijderen en uw mond schoon te houden. Dit zorgt voor een unieke smaak. Na 14 dagen parodontax te hebben gebruikt, vinden de meeste mensen de unieke smaak lekker.

 • Bevat parodontax tandpasta fluoride?

  Ja. De meeste parodontax tandpasta’s bevatten fluoride.

  parodontax Complete Protection Original, Extra Fresh en Whitening tandpasta bevatten 1400 ppm fluoride.  

  Parodontax Daily Fluoride, Extra Fresh, Herbal Twist, Herbal Fresh en Whitening tandpasta bevatten 1400 ppm fluoride. parodontax Ultra Clean tandpasta bevat 1450 ppm fluoride. De tandpasta parodontax Daily Fluoride Free daarentegen bevat geen fluoride. Raadpleeg uw tandarts als u die vaak gebruikt.

 • Is parodontax tandpasta schurend?

  parodontax tandpasta heeft een licht schurende werking.

 • Wie gebruikt het beste parodontax tandpasta?

  parodontax tandpasta is bedoeld voor mensen met bloedend tandvlees of mensen die daar gevoelig voor zijn. Het helpt bloedend tandvlees stelpen en voorkomen en biedt alle voordelen van een dagelijkse fluoridetandpasta: sterker glazuur, gezond tandvlees en een frisse adem.

 • Welke ingrediënten zitten er in parodontax tandpasta?

  De belangrijkste ingrediënten in parodontax tandpasta zijn natriumbicarbonaat en natriumfluoride.

 • Zijn er verschillende varianten van parodontax Tandpasta?

  Ja, parodontax Complete Protection tandpasta bestaat in twee versies – Extra Fresh en Whitening. Daarbovenop bestaan er zeven versies in de rest van het dagelijks parodontax gamma – original, Ultra Clean, Extra Fresh, Whitening, Herbal Twist, Herbal Fresh en Fluoride Free. Aangezien de laatste geen fluoride bevat, raadpleegt u beter eerst uw tandarts als u die vaak gebruikt.

 • Heeft parodontax Tandpasta een tandbleekformule?

  Ja, parodontax Complete Protection, parodontax Daily Whitening en parodontax Daily Ultra Clean tandpasta helpen allemaal de natuurlijke witheid van de tanden herstellen door vlekjes op het oppervlak zachtjes te verwijderen.

 • Geeft parodontax Tandpasta verkleuringen?

  Nee, parodontax Tandpasta verwijdert tandplak effectief en helpt de natuurlijke witte kleur van je tanden te herstellen.

 • Is parodontax tandpasta geschikt voor kinderen?

  parodontax tandpasta is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar. Raadpleeg uw tandarts voor de meest aangewezen tandzorg voor uw kind.

 • Welke symptonen kunnen door parodontax worden verlicht?

  parodontax kan de symptomen van gingivitis verlichten, waaronder bloedingen, rood en gezwollen tandvlees.

  Het heeft ook alle voordelen van fluoridetandpasta voor dagelijks gebruik, het kan dus deel uitmaken van een goede mondhygiëne voor gezond tandvlees en een frisse adem.

 • Moet ik parodontax Tandpasta elke dag, tweemaal daags gebruiken?

  Het wordt aanbevolen om tweemaal per dag te poetsen met parodontax tandpasta om bloedend tandvlees helpen te voorkomen.

 • Wat zijn de voordelen van de parodontax Tandenborstel?

  De parodontax Tandenborstel is speciaal ontwikkeld om poetsen makkelijker te maken en bescherming te bieden tegen tandvleesproblemen. Met een kleine borstelkop en borstelharen in twee verschillende lengtes is hij zacht voor je tandvlees maar krachtig tegen tandplak, een van de belangrijkste oorzaken van tandvleesproblemen. De tandenborstel heeft een ergonomisch gevormde greep, voor meer grip tijdens het poetsen, en een zachte tongreiniger aan de achterkant van de borstelkop.  

 • Wat is parodontax Mondwater voor dagelijks gebruik?

  parodontax Daily Care mondwater Extra Fresh biedt actieve verzorging voor gezond tandvlees en tanden. Is klinisch bewezen om tandvlees gezond te houden. Werkt doeltreffend op tandplak bacteriën die bij het poetsen worden achtergelaten. Werkt tussen de tanden en rond het tandvlees. Bevat fluoride om de tanden te versterken en heeft frisse adem bescherming. Gebruik Parodontax Daily Care Mondwater Extra Fresh als onderdeel van je dagelijkse mondverzorging routine voor gezond tandvlees en tanden. Twee keer per dag gebruiken samen met parodontax tandpasta.

 • Hoe gebruik ik parodontax Mondwater voor dagelijks gebruik?

  Gebruik 2x per dag. Voorzichtig schudden voor gebruik. Spoel 1 minuut met 10ml en spuug uit. Niet doorslikken of spoelen met water. Niet gebruiken als de verpakking bij aankoop is geopend.

 • Kan ik parodontax Mondwater voor dagelijks gebruik gebruiken nadat ik mijn tanden heb gepoetst met parodontax tandpasta?

  Om van de voordelen van parodontax Mondwater voor dagelijks gebruik te genieten moet u het twee keer per dag gebruiken samen met parodontax tandpasta.

 • Bevat parodontax Mondwater voor dagelijks gebruik alcohol?

  Nee, parodontax Mondwater voor dagelijks gebruik bevat geen alcohol.

 • Bevatten parodontax-producten triclosan?

  Nee, parodontax-producten bevatten geen triclosan.

 • Hoe weet ik dat ik parodontax Tandpasta moet gebruiken?

  parodontax is ontworpen voor mensen die bloedend tandvlees hebben of hieraan gevoelig zijn. Het heeft ook alle voordelen van een fluoridetandpasta voor dagelijks gebruik, het kan dus deel uitmaken van een goede mondhygiëne voor gezond tandvlees en een frisse adem.

 • Uit welke producten bestaat het parodontax-assortiment?

  Er bestaan 9 varianten in ons gamma dagelijkse tandpasta's parodontax (Original, Ultra Clean, Whitening, Extra Fresh, Herbal Twist, Herbal Fresh, No Fluoride, Complete Protection Extra Fresh en Complete Protection Whitening). Daarnaast hebben we ook een dagelijkse tandenborstel en een dagelijkse mondwater.

 • Hoe bescherm ik mijn gebit tegen tandvleesproblemen?

  Een goede mondverzorging biedt bescherming tegen bloedend tandvlees, veroorzaakt door bacteriën die tandplak vormen. Poets je tanden twee keer per dag met fluoridetandpasta van parodontax. Deze is 4x effectiever dan andere tandpasta's in het verwijderen van de hoofdoorzaak van tandvleesproblemen.** Flos om tandplak te verwijderen van moeilijk te bereiken plaatsen tussen de tanden. Bezoek regelmatig je tandarts, hij of zij kan eventuele tandvleesproblemen herkennen voordat je er last van krijgt.

  **Bij tweemaal daags poetsen. Dit is niet van toepassing op parodontax Whitening. 

 • Komt bloedend tandvlees veel voor?

  Ja, ten minste 50% van alle volwassenen wereldwijd heeft last van bloedend tandvlees.