parodontax FAQs

 • Wat voor een dagelijkse tandpasta is parodontax?

  Gezond tandvlees bloedt niet. Als uw tandvlees bloedt na het poetsen of flossen, kan dit een teken zijn van tandvleesontsteking. Het is klinisch bewezen dat dagelijks poetsen met parodontax helpt bloedend tandvlees te stoppen en te voorkomen. Gebruik dagelijks de parodontax tandpasta om uw tandvlees gezond, uw tanden sterk en uw adem fris te helpen houden.

 • Hoe werkt parodontax tandpasta precies?

  Plaquebacteriën bouwen zich constant op, rond en tussen uw tanden. Als deze niet worden verwijderd, kan het tandvlees irriteren wat leidt tot rood, gezwollen en bloedend tandvlees (gingivitis). Indien onbehandeld, kan dit erger worden en leiden tot halitose, terugtrekkend tandvlees en een ernstigere tandvleesaandoening.

  In tegenstelling tot een gewone fluoridetandpasta is parodontax speciaal geformuleerd met natriumbicarbonaat. Tijdens het poetsen dringt dit door de laag plaquebacteriën om deze af te breken en gemakkelijker te verwijderen.

  Door de ophoping van bacteriën langs de tandvleesrand fysiek te verwijderen, helpt parodontax om een aansluitende overgang tussen het tandvlees en de tanden te behouden, waardoor deze 4x effectiever is dan gewone tandpasta bij het verwijderen van de hoofdoorzaak van bloedend tandvlees.**

  **Niet van toepassing op de parodontax Whitening-variant, bij 2x per dag poetsen, na een professionele reiniging van het gebit.

 • Waarom is parodontax 4x effectiever?

  Het is klinisch bewezen dat parodontax 4x effectiever is in het verwijderen van de opbouw van plaquebacteriën , de belangrijkste oorzaak van bloedend tandvlees, dan een gewone tandpasta.**

  **Niet van toepassing op de parodontax Whitening-variant, bij 2x per dag poetsen, na een professionele reiniging van het gebit.

 • Hoe gebruik ik de dagelijkse parodontax tandpasta?

  Poets je tanden twee keer, en maximaal drie keer, per dag. Slik zo min mogelijk in tijdens het poetsen en spuug de tandpasta na het poetsen uit. Niet geschikt voor kinderen onder de 12 jaar.

 • Hoe snel pakt parodontax tandpasta tandvleesproblemen aan?

  De parodontax tandpasta begint te werken vanaf de eerste keer dat u poetst en na zes weken vermindert het tandplak en bloedend tandvlees aanzienlijk.

 • Zullen mijn tandvleesproblemen terugkeren zodra ik stop met het gebruik van parodontax tandpasta?

  Als u stopt met het gebruik van de parodontax tandpasta kan deze niet langer werken om de symptomen van tandvleesaandoeningen te helpen voorkomen. Raadpleeg uw tandarts voor advies over de meest geschikte producten om uw tandvleesontsteking te behandelen.

 • Hoe smaakt parodontax tandpasta?

  parodontax tandpasta bevat natriumbicarbonaat, wat verwijdering van tandplak ondersteunt en je mond fris houdt. Daarnaast bevat het kruidenextracten die parodontax®een unieke smaak geven*. Het kan even duren voor je gewend raakt aan de smaak, maar de meeste mensen vinden het al gauw net zo lekker en fris als andere tandpasta's. 

  *Met uitzondering van parodontax Ultra Clean

 • Zit er fluoride in de dagelijkse parodontax tandpasta?

  Ja. De parodontax Original, Extra Fresh, Gel en Whitening tandpasta's bevatten 1400 ppm fluoride. parodontax Ultra Clean bevat 1450 ppm fluoride. Echter, parodontax Fluoridevrij bevat geen fluoride. 

 • Bevat de dagelijkse parodontax tandpasta schurende ingrediënten?

  parodontax tandpasta heeft een licht schurende werking.

 • Voor wie is de dagelijkse parodontax tandpasta bedoeld?

  De parodontax fluoridetandpasta voor dagelijks gebruik is ontworpen voor mensen met: bloedend tandvlees . Het helpt bloedend tandvlees te stoppen en te voorkomen en biedt ook alle voordelen van een fluoridetandpasta, bescherming tegen gaatjes, tandvlees gezond houden en een frisse adem.

 • Welke ingrediënten bevat de dagelijkse tandpasta van parodontax?

  De hoofdingrediënten van parodontax tandpasta zijn natriumbicarbonaat en natriumfluoride.

 • Zijn er verschillende varianten van parodontax Tandpasta?

  Ja, parodontax Tandpasta is verkrijgbaar in zes varianten: Original, Ultra Clean, Extra Fresh, Whitening, Fluoridevrij en Gel.

 • Heeft parodontax Tandpasta een tandbleekformule?

  Ja, parodontax Whitening helpt de natuurlijke witte kleur van je tanden te herstellen door verkleuringen aan het tandoppervlak op milde wijze te verwijderen.

 • Geeft parodontax Tandpasta verkleuringen?

  Nee, parodontax Tandpasta verwijdert tandplak effectief en helpt de natuurlijke witte kleur van je tanden te herstellen.

 • Waarom bevat parodontax Tandpasta kruiden?

  parodontax Tandpasta bevat kruidenextracten die een therapeutische smaak geven.

  *Met uitzondering van Ultra Clean

 • Is parodontax Tandpasta geschikt voor kinderen?

  Nee, parodontax Tandpasta is niet geschikt voor kinderen onder de 12 jaar.

 • Welke symptomen kan parodontax Tandpasta verlichten?

  parodontax kan de symptomen van gingivitis verlichten, waaronder bloedingen, rood en gezwollen tandvlees.

  Het heeft ook alle voordelen van fluoridetandpasta voor dagelijks gebruik, het kan dus deel uitmaken van een goede mondhygiëne voor gezond tandvlees en een frisse adem.

 • Moet ik parodontax Tandpasta elke dag, tweemaal daags gebruiken?

  Het wordt aanbevolen om tweemaal per dag te poetsen met parodontax tandpasta om bloedend tandvlees helpen te voorkomen.

 • Wat zijn de voordelen van de parodontax Tandenborstel?

  De parodontax Tandenborstel is speciaal ontwikkeld om poetsen makkelijker te maken en bescherming te bieden tegen tandvleesproblemen. Met een kleine borstelkop en borstelharen in twee verschillende lengtes is hij zacht voor je tandvlees maar krachtig tegen tandplak, een van de belangrijkste oorzaken van tandvleesproblemen. De tandenborstel heeft een ergonomisch gevormde greep, voor meer grip tijdens het poetsen, en een zachte tongreiniger aan de achterkant van de borstelkop.  

 • Wat is parodontax Mondwater?

  Het parodontax mondwater voor dagelijks gebruik is speciaal ontwikkeld om te helpen beschermen tegen tandvleesproblemen, in combinatie met tweemaal poetsen per dag. De klinisch bewezen formule helpt tandplak te verwijderen en verdere opbouw te voorkomen om uw tandvlees gezond te houden. Het bevat fluoride om de tanden te versterken en gaatjes te voorkomen en helpt bij het verminderen van bacteriën die een slechte adem kunnen veroorzaken. Gebruik tweemaal per dag in combinatie met de parodontax tandpasta.

 • Hoe gebruik ik parodontax Mondwater?

  Gebruik tweemaal daags. Spoel één minuut met 10 ml mondwater en spuug daarna uit. Slik niet door en spoel niet na met water. Drink niet rechtstreeks uit de fles. Gebruik het niet als het cellofaan ontbreekt of beschadigd is.

 • Kan ik parodontax Mondwater gebruiken nadat ik met parodontax Tandpasta heb gepoetst?

  Ja, gebruik parodontax Mondwater in combinatie met tweemaal daags poetsen met een effectieve tandpasta, zoals parodontax Tandpasta.

 • Bevat parodontax Mondwater alcohol?

  Nee, parodontax Mondwater bevat geen alcohol.

 • Geeft parodontax Mondwater verkleuringen?

  parodontax Mondwater kan verkleuring van de tanden en de tong veroorzaken. Deze kun je verwijderen door tweemaal daags te poetsen met parodontax Tandpasta, of laten verwijderen door je mondhygiëniste of tandarts. Je kunt verkleuringen voorkomen door geen thee, koffie of rode wijn te drinken, zeker niet binnen één uur na gebruik.

 • Welke ingrediënten bevat parodontax Mondwater?

  parodontax Mondwater bevat 250 ppm fluoride, om tandbederf te voorkomen, en een lage concentratie chloorhexidine digluconaat om tandplak tegen te gaan.  

 • Bevatten parodontax-producten triclosan?

  Nee, parodontax-producten bevatten geen triclosan.

 • Hoe weet ik dat ik parodontax Tandpasta moet gebruiken?

  parodontax is ontworpen voor mensen die bloedend tandvlees hebben of hieraan gevoelig zijn. Het heeft ook alle voordelen van een fluoridetandpasta voor dagelijks gebruik, het kan dus deel uitmaken van een goede mondhygiëne voor gezond tandvlees en een frisse adem.

 • Uit welke producten bestaat het parodontax-assortiment?

  Er bestaat 6 varianten in ons gamma dagelijkse tandpasta's parodontax (Original, Ultra Clean, Whitening, Extra Fresh, Gel et No Fluoride). Daarnaast hebben we ook een dagelijkse tandenborstel en een dagelijkse mondwater.

 • Wat is de oorzaak van tandvleesproblemen?

  Een belangrijke oorzaak van tandvleesproblemen is tandplak die zich afzet op, rond en tussen je tanden. Als tandplak niet wordt verwijderd door regelmatig te poetsen en flossen, kan het tandvleesproblemen veroorzaken.

 • Hoe bescherm ik mijn gebit tegen tandvleesproblemen?

  Een goede mondverzorging biedt bescherming tegen tandvleesproblemen, veroorzaakt door bacteriën die tandplak vormen. Poets je tanden twee keer per dag met fluoridetandpasta van parodontax. Deze is 4x effectiever dan andere tandpasta's in het verwijderen van de hoofdoorzaak van tandvleesproblemen.** Flos om tandplak te verwijderen van moeilijk te bereiken plaatsen tussen de tanden. Bezoek regelmatig je tandarts, hij of zij kan eventuele tandvleesproblemen herkennen voordat je er last van krijgt.

  **Bij tweemaal daags poetsen na een professionele gebitsreiniging. Dit is niet van toepassing op parodontax Whitening en parodontax Gel. 

 • Komen tandvleesproblemen veel voor?

  Ja, ten minste 50% van alle volwassenen wereldwijd heeft last van tandvleesproblemen.