Tandvleesaandoeningen behandelen

Tandvleesproblemen worden veroorzaakt door bacteriële tandplak dat zich ophoopt rond, op en tussen de tanden. Wanneer deze bacteriën niet regelmatig verwijdert worden door te poetsen of flossen kan dit tandvleesproblemen veroorzaken.

BEHANDELING IN 3 STAPPEN VOOR TANDVLEESAANDOENINGEN

Gezond tandvlees is essentieel voor sterke tanden en de beste manier om ervoor te zorgen dat tandvlees gezond blijft, is met een goede mondgezondheidsroutine.

Er zijn slechts drie eenvoudige stappen nodig om tandvlees en tanden schoon te houden en tandvleesaandoeningen te voorkomen.

STAP 1 - Poets je tanden twee keer per dag met een fluoridetandpasta

Poets uw tanden tweemaal per dag, gedurende minimaal twee minuten, met een gewone of elektrische tandenborstel met een kleine kop en zachte, ronde borstelharen. Gebruik parodontax fluoridetandpasta voor dagelijks gebruik, waarmee de opbouw van plaquebacteriën langs de tandvleesrand fysiek wordt verwijderd, zodat de aansluiting tussen tandvlees en tanden strak blijft. Indien tweemaal per dag gebruikt, is de speciale parodontax tandpasta voor dagelijks gebruik 4x effectiever* dan een gewone tandpasta bij het verwijderen van de hoofdoorzaak van bloedend tandvlees.

STAP 2 - Gebruik flosdraad of tandenstokers om tandplak tussen de tanden te verwijderen

Gebruik flosdraad of tandenstokers om tandplak te verwijderen van plekken tussen de tanden waar je lastig bij kunt. Duw het flosdraad voorzichtig tussen de tanden, om te voorkomen dat je het tandvlees beschadigt.

STAP 3 - Ga regelmatig naar de tandarts om tandplak te verwijderen ter bescherming tegen tandvleesproblemen

Ga regelmatig voor controle naar de tandarts, want een deskundige kan eventuele tandvleesproblemen al herkennen voordat je er last van hebt. De tandarts kan ook een gebitsreiniging doen om hardnekkig tandsteen te verwijderen ter bescherming tegen tandvleesproblemen.

Als je je aan deze drie stappen houdt, kun je jezelf beschermen tegen tandvleesproblemen en je tandvlees en tanden gezond houden.

*Niet van toepassing op parodontax Whitening, bij 2x per dag poetsen, na een professionele reiniging van het gebit.