4 manieren om tandvlees helpen te verzorgen

 

  1. Poets twee keer per dag twee minuten met een gewone of elektrische tandenborstel met een kleine borstelkop en zachte borstelharen. Poets niet te hard en maak ronde of elliptische bewegingen. Geadviseerd wordt om je tandenborstel elke drie maanden te vervangen.
  2. Met flosdraad of tandenstokers kun je voedselresten en tandplak verwijderen van plekken waar je moeilijk bij kunt, zoals tussen je tanden. Flos twee keer per dag, bij voorkeur voor het poetsen.
  3. Kies een fluoridetandpasta die wetenschappelijk is samengesteld om de opbouw van plaquebacteriën te verminderen die uw tandvlees kunnen irriteren en tot tandvleesaandoeningen kunnen leiden. Bijvoorbeeld, parodontax tandpasta verwijdert fysiek de opbouw van plaquebacteriën en is 4x effectiever dan een gewone tandpasta bij het verwijderen van de hoofdoorzaak van bloedend tandvlees*.
  4. Maak zo snel mogelijk een afspraak met je tandarts. Wacht niet tot de problemen erger worden. Als je regelmatig voor controle naar de tandarts gaat, kun je tandvleesproblemen al in een vroeg stadium herkennen en behandelen, zodat ze niet erger worden.

    *Niet van toepassing op Parodontax Whitening, bij 2x par dag poetsen, na een professionele reiniging van het gebit.