Beugels, goede mondhygiëne en tandvleesproblemen

Als je beugel goed is bevestigd, zou hij geen tandvleesproblemen moeten veroorzaken. Als je een beugel draagt moet je er extra goed op letten dat je je gebit en tandvlees goed schoonhoudt en tandplak effectief verwijdert.

Iedereen heeft tandplakbacteriën in zijn mond en als tandplak niet wordt verwijderd door regelmatig goed te poetsen, kan het tandvleesproblemen veroorzaken.

Als je last hebt van je beugel, ga dan terug naar de tandarts om het probleem op te lossen. Vergelijk het maar met een paar schoenen die niet goed passen. Daarmee ga je ook terug naar de winkel.

Hoe een beugel je tandvlees kan beïnvloeden

Door een beugel kan je tandvlees kwetsbaar worden. Soms blijven er voedselresten in of tussen zitten, en als je die niet verwijdert, ontstaat er tandplak, een van de belangrijkste oorzaken van tandvleesproblemen. Daarom is het belangrijk om je gebit en tandvlees schoon te houden, vooral als je een beugel draagt.

Als je voedselresten met een tandenborstel verwijdert, kun je voorkomen dat er tandplak ontstaat. Een goede dagelijkse mondverzorging is de beste manier om je tandvlees gezond, je tanden sterk en je adem fris te houden. Je tandarts of mondhygiënist geeft ook advies over hoe je je beugel het beste kunt schoonhouden.