Geef problemen met tandvlees niet de overhand

Tandvleesproblemen kunnen erg onprettig en oncomfortabel zijn. De fysieke gevolgen van tandvleesproblemen worden erger naarmate ze langer genegeerd worden.

Elders op deze website vind je meer informatie over de eerste tekenen van tandvleesproblemen, inclusief advies over wat je eraan kunt doen. Heb je last van een van de genoemde symptomen, maak dan een afspraak met je tandarts.

De onzichtbare gevolgen van tandvleesproblemen

Wereldwijd heeft ongeveer 1/3 van de volwassenen last van bloedend tandvlees. Veel mensen die hiermee kampen, hebben niet alleen fysieke, maar ook emotionele en sociale klachten.

Mensen die last hebben van halitose (een slechte adem), wat kan wijzen op tandvleesproblemen, kunnen zich extreem ongemakkelijk voelen in sociale situaties of wanneer ze dicht bij iemand willen zijn. En tandvleesproblemen kunnen ook van invloed zijn op hoe je mond er uitziet en aanvoelt. Dat kan heel ingrijpend zijn en je zelfvertrouwen aantasten.

Behandeling van BLOEDEND TANDVLEES

Gelukkig zijn er allerlei manieren om tandvleesproblemen in de kiem te smoren.

Tussen de controles kun je zelf eenvoudige maatregelen nemen om je tandvlees gezond, je tanden sterk en je adem fris te houden, en om je gebit tegen tandvleesproblemen te beschermen.

  • Poets uw tanden tweemaal per dag gedurende minstens twee minuten met parodontax fluoridetandpasta voor dagelijks gebruik, die 4x effectiever is in het verwijderen van de hoofdoorzaak van bloedend tandvlees dan een gewone tandpasta*. Van de mensen die hun bezorgdheid over de impact van tandvleesaandoening op hun leven uitten, zeiden twee op de drie dat ze na 30 dagen gebruik van Parodontax meer zelfvertrouwen hadden. Hetzelfde aantal meldde ook niet langer sociale gelegenheden te vermijden of zich zorgen te maken over hun tandvleesgezondheid.
  • Gebruik een handmatige of elektrische tandenborstel met een kleine kop en zachte ronde haren, waarbij u tijdens het poetsen bijzondere aandacht besteedt aan de tandvleesrand (het gebied waar het tandvlees de tanden raakt). De parodontax tandenborstel is bijvoorbeeld speciaal ontworpen om tandvleesaandoeningen te helpen voorkomen en tanden gemakkelijk schoon te maken.
  • Gebruik flosdraad of tandenstokers om tandplak te verwijderen van plekken waar je lastig bij kunt, zoals tussen de tanden.
  • Gebruik mondwater zoals parodontax mondwater voor dagelijks gebruik , dat dagelijkse bescherming voor tandvlees biedt.

Vraag uw tandarts naar de meest geschikte behandeling voor tandvleesaandoeningen.

*bij 2x per dag poetsen.