Bloed in spuug in wasbak
Bloed in spuug in wasbak

Symptomen en behandeling van slechte adem & halitose

Halitose en tandvleesproblemen: wat je moet weten

Halitose is de medische term voor een slechte adem. Er zijn verschillende redenen waarom mensen last hebben van een slechte adem. De oorzaak kan liggen in wat we eten en drinken, of in onze mondverzorging.

Halitose kan ook een teken zijn van een ernstiger onderliggend probleem, zoals tandvleesproblemen.

Beeld van bacteriën rond de tandvlees, uitvergroten door een vergrootglas

Tandvleesproblemen en slechte adem

Tandplak zet zich voortdurend af op, rond en tussen je tanden en daardoor kan halitose ontstaan. De bacteriën die tandplak veroorzaken breken voedsel af in de mond en produceren daarbij zwavel en dat ruikt onaangenaam.

Als je last hebt van halitose en je adem niet fris ruikt, kan dat gênant zijn, waardoor je je slecht op je gemak voelt in sociale situaties of als je dicht bij iemand komt.

Hoe parodontax kan helpen

Bij tweemaal daags poetsen, is parodontax fluoridetandpasta voor dagelijks gebruik 4x effectiever in het verwijderen van van tandplak (bacteriën), de hoofdoorzaak van bloedend tandvlees.* Door tweemaal per dag te poetsen, kan het helpen het tandvlees gezond en de tanden sterk te houden, en u elke dag een frisse adem te geven.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat tandplak slechts een van de mogelijke oorzaken van halitose is, maak een afspraak met uw tandarts of mondhygiënist als u zich zorgen maakt.

*dan een gewone tandpasta, bij 2x per dag poetsen.